UA-194579023-1

A Vivane papír virág esküvői kiegészítők 5 előnye

  1. Környezettudatosak

Tudtad, hogy egy esküvő megszervezése és lebonyolítása átlagosan annyi CO2 kibocsátást eredményez mint amennyit 4 ember termel egész évben? A CO2 üvegházhatásra gyakorolt hatását mindannyian ismerjük, abba viszont kevesen gondolunk bele milyen lépéseket tehetnénk ennek csökkentésére hétköznapjainkban, vagy akár az esküvőnk megszervezésénél.

Alapanyagaim kiválasztásánál törekszem arra, hogy a lehető legtöbb lebomló vagy újrahasznosítható anyagot használjak. Emiatt egyáltalán nem dolgozom habrózsával, melynek előállításához folmaldehidet is használnak, így környezetkárosító hatása jelentős.

  1. Kézzel készülnek

A mai automatizált világban egyre inkább felértékelődik minden, amihez kézi munkaerő szükséges.

Virágaim eperfa papírból készülnek hagyományos, évszázadokra visszanyúló technikával. Thaiföldön az eperfa gyomnövényként terem az ország északi részén, feldolgozása és értékesítése családról családra száll az ott élők körében. A gyártás során a fa kérgét ledarálják és főzik amíg a lignin (a fa szálait összeragasztó anyag) felszabadul. Ezután a szálakat átmossák, fehérítik, így egy fehér pépet kapnak melyet szükség esetén ebben a fázisban színeznek, majd egy szitára egyenletesen elosztva kiszárítanak.

  • The handmade paper process — SHare studios
    The handmade paper process — SHare studios
    The handmade paper process — SHare studios – Pinned on : Apr 12, 2021

Ebből a papírból kézzel készülnek az általam felhasznált virágok.

 

  1. Többször használhatóak

Vivane esküvői kiegészítőim hozzájárulnak egy környezettudatos esküvő létrehozásához, mivel egy napig élvezhető friss virágok helyett tartós, többször használható termékekről van szó. Ha Te is egy mostanában igen divatos „zero waste” esküvőt tervezel, a Vivane termékei tökéletesen beleillenek majd ebbe a szemléletbe.

Minden esküvői dekoráció egyedi és különleges, ezért mindenki szeretné őket örökre megtartani. A napról napra barnuló, porosodó szárított virágok azonban nem azok az emlékek amiket az ember szívesen őriz. Az én kiegészítőim évek múltán is pontosan ugyanúgy fognak kinézni mint a nagy napodon és színük és ugyanolyan élénk marad.

  1. Jóval az esküvő előtt megrendelheted őket

Az esküvőnk napja életünk egyik legcsodásabb napja, de valljuk be elég stresszes is. A legutolsó dolog amin aznap reggel izgulni szeretnénk az a dekoráció és a kiegészítők. Ha olyan virágokat szeretnél amiket az esküvő előtt akár több hónappal megrendelhetsz, akkor jó helyen jársz. Vidd magaddal a ruhapróbára a kontydíszedet vagy virágkoszorúdat, vagy mutasd meg a dekorosnak a gyűrűpárnádat hogy ahhoz tudja igazítani az asztaldíszeket. A színek és árnyalatok összehangolása sokkal egyszerűbb úgy, ha az egyes elemek már előre megvannak.

  1. Határtalan lehetőséget nyújtanak

Az elérhető élővirág választék ma már a téli időszakban is nagyon széles, ha azonban olyan virágot választunk ami éppen nincs szezonban, jócskán a zsebünkbe kell nyúlnunk. Ezen kívül a választható színeknél is le vagyunk korlátozva. A papír virág színének csak a képzelet szabhat határt és áruk sem változik szezontól függően.